Dedo Pene
 Loading

Кръчма и хотел Дедо Пене в Банско

Кръчма „Дедо Пене“


Традиционна кухня и избрани вина в сърцето на Банско

Поръчай храна

За кръчмата

Кръчма „Дедо Пене” е едно от най-добрите места за хранене и веселба в Банско. Можете да посетите заведението и без резервация. Отворено е всеки ден от 11:00 до 23:30 ч. и работи целогодишно.

Насладете се на вкусна храна и напитки в традиционната за Банско атмосфера. Мехната се намира в автентична постройка от XIX в., типична за района. Вътрешната архитектура е с ниши, тайници и огнища с жив огън и са запазени безброй антики, на които можете да се наслаждавате докато чакате своята поръчка с приятели или семейство.

Живата музика и изпълненията на автентичен български фолклор допълват първокласното обслужване.

Прочетете повече за мерките, които „Дедо Пене“ предприема във връзка с COVID-19.

 

Капацитет

110
места общо
в кръчма „Дедо Пене”
70
места на закрито
на разположение целогодишно
40
места на открито
във вътрешния двор с барбекю, при подходящо време

Кухня

Кухнята предлага традиционни ястия за региона: капама, чомлек, суджук, кървавица и местния сух специалитет – Бански старец, приготвени по стари домашни рецепти. Пресни и апетитни са месата на плоча и мезетата, приготвени на дървени въглища върху жарта на огнището. Ако искате да опитате местните специалитети, кръчма „Дедо Пене” е мястото – тук ще получите и оригиналните рецепти.

Механата предлага изключително богат избор на вина. Тук ще намерите само най-качествено вино от най-добрите винарски райони в България и чужбина.

Меню по ваше желание

По предварителна заявка можем да подготвим специално меню за вас и вашата компания - вегетарианско, безглутеново, със специфични изсквания или просто по ваш собствен вкус. Свържете се с нас за повече информация.


Част от „Уникално Банско”

Кръчма „Дедо Пене” е горд член на сдружението „Уникално Банско” - местна организация на механите, които се притежават и стопанисват от банскалии. Една от целите на дружеството е да се утвърдят единни стандарти за хранене в автентичните за Банско заведения. Всяко едно предлага типични бански ястия, като уникалността на рецептите се е запазила през поколения в семействата. Тази марка гарантира автентичността на кухнята в Дедо Пене. Повече можете да прочетете на www.banskounique.eu.

Събития в Дедо Пене

Кръчмата е идеалното място за посрещане на празници – сватба, кръщене, годишнина, рожден или имен ден, нова година. При Дедо Пене можете да направите своята предварителна резервация и да договорите специално меню за вас и вашата компания. Свържете се с нас за повече информация и оферта.

По време на големи събития като откриване на ски-сезона, студентския празник, посрещането на нова година и др. обикновено местата са запазени месеци предварително, така че не отлагайте вашата резервация – персоналът на кръчма Дедо Пене ви очаква!